Tips & info

PrintConcept.be is nu Flyer.be!

Vanaf nu kan je niet meer bestellen op PrintConcept.be en lopen alle
bestellingen via Flyer.be. Voor jou verandert er weinig: een groter productaanbod,
dezelfde kwaliteit en dezelfde prijs!

GA NU NAAR FLYER.BE

Log in, als klant, met je PrintConcept.be gegevens. We hebben je profiel en adressen overgezet.

RAADPLEEG JE HISTORIEK OP PRINTCONCEPT.BE

Je kan nog tot 12 januari 2017 de historiek van je bestellingen en facturen raadplegen op PrintConcept.be.

19/11/2015 - Blog
Benieuwd welke beurzen je allemaal kan bezoeken in 2016? Of misschien wil je wel aan een beurs deelnemen met je bedrijf? Of je nu op zoek bent naar woonbeurzen, trouwbeurzen, interieurbeurzen, babybeurzen, vakantiebeurzen, bouwbeurzen,...: hier vind je de beurskalender voor 2016. Selecteer een maand en de beurzen zullen automatisch verschijnen.
Meer lezen
23/10/2015 - Blog
De kerstperiode, daar hoort een gezellige sfeer en lekker eten bij. De meeste restaurants spelen hier graag op in en zorgen voor een aangepast kerstmenu. Slim gezien, want wat bekijken gasten altijd eerst als ze komen dineren? Het gedrukte menu natuurlijk! Reden genoeg om voor een uniek, mooi ontworpen exemplaar te kiezen. Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden van prachtige kerstmenu’s.
Meer lezen
10/10/2015 - Blog
Veel bedrijven denken er net iets te laat aan: de kerstwensen voor je bedrijf. Het eindejaar is het perfecte moment om klanten, partners, collega’s of medewerkers te bedanken en hen fijne feestdagen toe te wensen. We helpen je op weg met een aantal leuke teksten.
Meer lezen
08/10/2015 - Blog
Dacht je dat de papieren kalender en agenda zouden uitsterven nu iedereen er eentje heeft op zijn smartphone, tablet of computer? Fout! Ze blijven razend populair als kerst- of bedrijfsgeschenk. Niet zo verwonderlijk als je deze mooie ontwerpen ziet.
Meer lezen

Gepost op do, 08/10/2015 - 16:28 in category Blog
Vind je het niet heerlijk, de sfeer die rond Kerstmis en Nieuwjaar hangt? De straten zijn versierd, overal zie je kleurrijke beelden in rood, groen of goud en zelfs de occasionele kerstjingle is hier en daar te horen. Sommige bedrijven slagen er érg goed in om die sfeer om te zetten naar een reclamecampagne. Een paar leuke voorbeelden!
Meer lezen

Gepost op do, 08/10/2015 - 16:00 in category Blog
In november of december stromen ze binnen: de zakelijke kerstkaarten of eindejaarskaarten. Iedereen wil hetzelfde in deze periode: wereldvrede… en opvallen tussen de stapel kerstkaartjes. Een aantal voorbeelden van bedrijven die daar mooi in slaagden.
Meer lezen

Gepost op do, 08/10/2015 - 15:02 in category Blog
Kerst is de mooiste tijd van het jaar en dé perfecte gelegenheid om vrienden en familie het beste te wensen. Wist je dat het eigenlijk niet zo moeilijk is om zelf een kerstkaartje te ontwerpen? We geven je een aantal praktische tips.
Meer lezen

Gepost op do, 08/10/2015 - 14:33 in category Blog
Kerstkaartjes met een familiefoto zijn altijd een topper. Tegenwoordig maak je met elk digitaal fototoestel of zelfs smartphone een foto die origineel en van goede kwaliteit is. Lees onze tips voor de mooiste familiefoto voor kerst!
Meer lezen

Gepost op ma, 05/10/2015 - 17:30 in category Blog
Wij hebben voor deze kerstperiode een groot en divers aanbod kerstkaarten uitgewerkt waarmee je je klanten zonder twijfel en zonder moeite warme feestdagen bezorgt.
Meer lezen

Gepost op za, 03/10/2015 - 10:18 in category Blog
Wie dacht dat de designs van de alom bekende Apple producten enkel uit het creatieve brein kwamen van ontwerper Jonathan Ive, heeft het mis. Er is een andere creatieveling in het spel waarbij de design-mosterd werd gehaald.
Meer lezen

Gepost op vr, 12/06/2015 - 12:00 in category Alle technische info
Je eigen (post)kaart drukken? We helpen je op weg met enkele handige tips zodat je je bestand correct aanlevert.
Meer lezen

Gepost op do, 28/05/2015 - 09:52 in category Vacatures

PrintConcept.com is op zoek naar een:
Customer Service Agent (m/v) - wervingsreserve

Functieomschrijving

  • Je vormt het eerste aanspreekpunt voor de klanten bij het signaleren van klachten of problemen.
  • Je bent verantwoordelijk voor het opvolgen van onze Silver Customers.
Meer lezen

Gepost op vr, 03/04/2015 - 15:57 in category Blog
Het eerste wat je klanten of prospecten zien, dat moet perfect zijn! Zelfs met de beste teksten en de meest inspirerende foto's zullen ze een magazine zonder goeie cover niet eens openslaan. Maar hoe begin je er aan? Hoe maak je de ideale cover?
Meer lezen

Gepost op vr, 03/04/2015 - 15:52 in category Blog
Met een magazine maak je gegarandeerd impact op klanten en prospecten, maar hoe begin je er aan? Maak het niet té moeilijk, gebruik onze 3 basistips uit de vorige blogpost en laat je inspireren door deze voorbeelden.
Meer lezen

Gepost op vr, 03/04/2015 - 15:46 in category Blog
Je eigen boekje, magazine, brochure of catalogus blijft vaak bij je klanten liggen en houdt je bedrijf top of mind. Maar hoe begin je er aan? Met deze 3 handige tips vermijd je de angst van het blanco blad.
Meer lezen

Gepost op ma, 30/03/2015 - 13:56 in category Blog
Als je door de winkelstraat loopt, dan wordt snel duidelijk dat retailers bijzonder veel aandacht besteden aan de aankleding van hun winkel. Mensen wandelen sneller een aantrekkelijke winkel binnen en kijken er ook langer rond. Interessant voor de zaakvoerders, want langer blijven betekent meer verkoop. We bekijken een aantal mooie voorbeelden van decoratie voor winkelruimtes.
Meer lezen

Gepost op ma, 23/02/2015 - 10:54 in category Blog
Placemats zijn een ideaal communicatiemiddel. Terwijl de klanten wachten hou je hen op de hoogte van je laatste promotie of kunnen de kindjes zich amuseren met een kleurplaat. Deze ontwerpers pakten het in ieder geval origineel aan!
Meer lezen

Gepost op ma, 09/02/2015 - 16:41 in category Blog
Doet jouw zoon of dochter binnenkort zijn of haar communie of staat er een lentefeest gepland? Bekijk dan zeker eens deze artikels! Een checklist, tips om zelf je communiekaartje te ontwerpen of mooie foto's te nemen, inspiratie voor tafelversiering en menukaarten,... Je vindt het allemaal hier!
Meer lezen

Gepost op ma, 09/02/2015 - 13:22 in category Blog
Een originele uitnodiging en een mooie aankleding zijn erg belangrijk voor een geslaagd communiefeest. Maar zonder gasten heb je natuurlijk geen feest… Vergeet niet om vrienden en familie te bedanken voor hun aanwezigheid op deze speciale dag.
Meer lezen

Gepost op do, 05/02/2015 - 17:21 in category Blog
Je hoeft geen grafisch ontwerper te zijn om een mooi communiekaartje te maken. Hier geven we je een aantal tips over design, tekst en afwerking voor een mooi resultaat. Niets is persoonlijker dan een zelf ontworpen uitnodiging!
Meer lezen

Gepost op do, 05/02/2015 - 17:03 in category Blog
Een communiefeest of lentefeest organiseren is een hele opgave. Ook al is het nog weken of zelfs maanden ver, de grote dag komt er sneller dan je denkt. Het is vaak een hectische periode, maar met onze handige checklist heb je een onmisbare gids die je stap voor stap begeleidt.
Meer lezen

Gepost op do, 05/02/2015 - 16:47 in category Blog
Een geslaagd communie- of lentefeest, daar hoort mooie tafelversiering bij. Extra leuk is rond een thema werken waar de decoratie mooi bij aansluit. In één van de vorige blogposts gaven we al enkele ideetjes om je communiekaartje rond een thema op te bouwen. Hieronder doe je inspiratie op voor leuke tafelversiering in de thema’s prinsessen en superhelden.
Meer lezen

Gepost op do, 05/02/2015 - 16:23 in category Blog
Een communie- of lentefeest is pas compleet als alle gasten aan tafel schuiven en genieten van een heerlijke maaltijd. De tafel is prachtig versierd, iedereen lacht, het feestvarken kijkt stiekem al uit naar de dessertjes… Wat mag dus zeker niet ontbreken? Een mooie menukaart.
Meer lezen

Gepost op do, 05/02/2015 - 15:49 in category Blog
Misschien viert jouw dochter, zoon, neefje of nichtje dit jaar zijn communie- of lentefeest? Zeker een eerste communie is een hele belevenis voor ouders, familie én uiteraard de communicant. Voor de allereerste keer staat hij of zij in de schijnwerpers tijdens een groot feest. Ouders vinden het natuurlijk belangrijk dat alles vlot verloopt en dat begint bij een leuke en originele uitnodiging.
Meer lezen

Gepost op do, 05/02/2015 - 15:22 in category Blog
Op zoek naar een leuke tekst voor op de uitnodiging voor een communie- of lentefeest? Hieronder geven we je wat inspiratie.
Meer lezen

Gepost op do, 22/01/2015 - 15:18 in category Blog

We snappen het: niet iedereen is fan van Valentijn. 14 februari is vooral een fantastische dag voor bloemenwinkels en chocolatiers. Maar geef toe: het blijft een goed excuus om iets liefs te doen. Pak het origineel aan met een grappige Valentijnskaart.

Nóg origineler is natuurlijk je eigen valentijnskaart ontwerpen. Je kan ‘m bij ons online uploaden en meteen laten drukken. Veel liefs van PrintConcept.be!

Meer lezen

Gepost op wo, 14/01/2015 - 13:13 in category Blog
We are proud to support Think-Pink! PrintConcept.be is in sponsor van Think-Pink.
Wat doet deze vzw precies en hoe kan jij je steentje bijdragen?
Meer lezen

Gepost op di, 13/01/2015 - 12:30 in category Nieuws
In 2015 zet het team van PrintConcept.be zijn beste beentje voor in de strijd tegen borstkanker. Het hele jaar door steunen we Think-Pink, de nationale campagne die mensen meer bewust wil maken van deze ziekte. Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing!
Meer lezen

Gepost op ma, 12/01/2015 - 10:19 in category Blog
Bedrijven erkennen het belang van een groen imago. Klanten waarderen dat ze hun goederen kopen bij een bedrijf dat zich engageert voor een betere toekomst. Werknemers zijn trots om te werken voor ecovriendelijke werkgever.
Meer lezen

Gepost op do, 08/01/2015 - 16:01 in category Blog
We zijn halfweg januari, onze supervoordelige soldenactie loopt al een tweetal weken, tijd voor een analyse. We waren dan ook zeer benieuwd om te weten welke producten uit ons ruim aanbod klanten tijdens de soldenperiode bestellen.
Meer lezen

Gepost op wo, 07/01/2015 - 16:41 in category Blog
Sinds het ontstaan van commerciële handel maakt drukwerk deel uit van de marketingmix. Hier vind je 10 leuke weetjes over drukwerk en promotie!
Meer lezen

Gepost op di, 06/01/2015 - 16:34 in category Blog
De start van een nieuw jaar kondigt ook de start van een nieuwe soldenperiode aan. Afgelopen zaterdag openden winkels de deuren met spectaculaire kortingen en promoties. Maar hoe overtuig je klanten het best tijdens die periode? Welke acties werken beter dan andere? En hoe zorg je er voor dat je promoties opvallen in een winkelstraat die vol hangt?
Meer lezen

Gepost op ma, 29/12/2014 - 10:19 in category Blog
Dagelijks verzenden bedrijven honderden brieven en facturen uit. Het is spijtig als je die rechtstreekse communicatie met je klanten niet benut. Een mooi briefhoofd, in lijn met je huisstijl, zorgt ervoor dat je klant je bedrijf meteen herkent én beter onthoudt. We geven je een aantal voorbeelden van briefhoofden die zeker opvallen.
Meer lezen

Gepost op di, 23/12/2014 - 09:47 in category Alle technische info
De mogelijkheden met stickers zijn eindeloos. Ruimtes aankleden, verpakkingen bestickeren, je merk in de kijker zetten op een auto, raam of deur… Voor elke toepassing bestaat er een geschikte sticker. Dan moet je wel zorgen dat je het juiste type kiest. Met onderstaande uitleg en voorbeelden wordt het kinderspel.
Meer lezen

Gepost op di, 16/12/2014 - 15:53 in category Blog
Heb je er ooit al eens op gelet dat ontwerpen zelden met één enkel lettertype zijn opgemaakt? De combinatie van verschillende lettertypes maakt een design aantrekkelijker, op voorwaarde dat ze elkaar mooi aanvullen. Maar de juiste match vinden is niet altijd eenvoudig. Hieronder geven we enkele tips en voorbeelden van mooie combinaties mee.
Meer lezen

Gepost op vr, 12/12/2014 - 13:37 in category Blog
Het blijft een klassieker: een kerstkaart met een familiefoto. Dat kan leuk en origineel zijn, maar kan ook héél erg fout gaan. Omdat de laatste categorie net iets amusanter is, maakten we een selectie van de “beste” foute kerstfoto’s.
Meer lezen

Gepost op vr, 05/12/2014 - 12:20 in category Blog
De kerstperiode komt er weer aan: we krijgen spontaan zin in glühwein, kerstliedjes en het optuigen van de kerstboom. De sfeer wordt compleet met een kast vol mooie kerstkaarten en alle vrolijke kerstcampagnes die we nu te zien krijgen. Hieronder enkele voorbeelden van sublieme kerstdesigns.
Meer lezen

Gepost op di, 02/12/2014 - 09:56 in category Blog
Misschien heb je er ook wel zo ééntje in je bedrijf: de grafisch ontwerper die schitterende dingen maakt én mee is met de allerlaatste trends. We stomen alle designers klaar voor het nieuwe jaar en overlopen enkele designtrends voor 2015.
Meer lezen

Gepost op ma, 24/11/2014 - 13:39 in category Blog
Benieuwd welke beurzen je allemaal kan bezoeken in 2015? Of misschien wil je wel aan een beurs deelnemen met je bedrijf? Of je nu op zoek bent naar woonbeurzen, trouwbeurzen, interieurbeurzen, babybeurzen, vakantiebeurzen, bouwbeurzen,...: hier vind je de beurskalender voor 2015. Selecteer een maand en de beurzen zullen automatisch verschijnen.
Meer lezen

Gepost op wo, 19/11/2014 - 13:44 in category Blog
In de snel evoluerende wereld van digitale media neemt ook drukwerk nieuwe vormen aan. Hieronder vind je de 5 belangrijkste trends voor 2015. In een notendop: digitale druk en bijkomende service, drukwerk gecombineerd met nieuwe communicatietechnologieën, verpakkingen, XL-drukwerk en drukwerk in de interieurmarkt.
Meer lezen

Gepost op ma, 10/11/2014 - 16:27 in category Alle technische info
Een slogan die je misschien al eerder las in onze blogposts: ‘context is king’. Als ontwerper kan je prachtige designs maken, ze komen pas tot hun recht in eens ze in werkelijkheid voor je liggen. Gelukkig kan je die realiteit benaderen dankzij een aantal digitale mock-ups voor drukwerk, die zich automatisch aanpassen aan jouw ontwerp. Je importeert het design in de mock-up en je krijgt meteen een realistisch resultaat om aan je klanten te tonen. Hieronder vind je een aantal links naar mock-ups voor verschillende types drukwerk.
Meer lezen

Gepost op do, 23/10/2014 - 11:36 in category Blog
Niets leuker dan tijdens de feestdagen een mooi kerstkaartje in de bus krijgen, toch? Soms is een eenvoudig, klassiek ontwerp of een typische foto nog het allermooist. We tonen je hieronder een aantal voorbeelden van kerstklassiekers die je verbeelding vast zullen aanspreken.
Meer lezen

Gepost op ma, 20/10/2014 - 15:44 in category Blog
De bekendste kalender aller tijden? Dat moet de Pirelli-kalender zijn. Tot op vandaag wordt elk jaar opnieuw een Pirelli-kalender uitgebracht met - vaak weinig verhullende - foto’s van bekende modellen. Ter ere van zijn 50ste verjaardag bekijken we de evolutie van deze beroemde kalender door de jaren heen.
Meer lezen

Gepost op do, 09/10/2014 - 13:11 in category Blog
Bij PrintConcept.be dragen we de kwaliteit van het papier dat we gebruiken hoog in het vaandel. Maar hoe wordt papier nu eigenlijk gemaakt? In dit filmpje van Sappi, een partner van onze papierleverancier Igepa, wordt het hele productieproces je haarfijn uitgelegd.
Meer lezen

Gepost op wo, 01/10/2014 - 10:06 in category Blog
Ze worden zo vaak gebruikt dat klanten ze bijna als vanzelfsprekend beschouwen: kortingsbonnen. Er zijn dan ook een aantal goede redenen waarom zo veel bedrijven er gebruik van maken. Hieronder ontdek je wat de voordelen zijn en hoe je kortingsbonnen best kan inzetten om jouw business te doen groeien.
Meer lezen

Gepost op di, 16/09/2014 - 13:49 in category Alle technische info
Een ruimte mooi aankleden? Met goed gekozen meubilair geraak je al een heel eind, maar ook kunst kan je helpen om de juiste sfeer te creëren. Als je echt iets unieks wil, kan je je eigen foto laten uitvergroten en op textieldoek laten drukken. We geven je hieronder tips over het nemen van de perfecte foto voor een kunstwerk op groot formaat.
Meer lezen

Gepost op wo, 10/09/2014 - 16:18 in category Blog
Mensen die al halsreikend uitkijken naar de komst van de nieuwe iPhone 6 zullen het vast begrijpen: soms is alleen het nieuwste en het mooiste goed genoeg. Dat geldt zelfs voor naamkaartjes, zoals deze video aantoont…
Meer lezen

Gepost op di, 09/09/2014 - 10:25 in category Alle technische info
Een logo is één van de kernelementen van een visuele identiteit. Het helpt klanten om een bedrijf of merk meteen te herkennen én te onthouden. Maar een logo ontwerpen is geen eenvoudige taak: je moet er bijvoorbeeld rekening mee houden dat het zowel in online als in offline toepassingen zal gebruikt worden. Hoe pak je het ontwerp van een goed logo nu best aan? We geven je hieronder enkele concrete tips mee.
Meer lezen

Gepost op do, 04/09/2014 - 12:24 in category Blog
Een originele vorm kan je drukwerk meteen een andere uitstraling geven. Het voordeel? De ontvanger is al geïnteresseerd nog voor hij gezien heeft wat er eigenlijk op jouw unieke vorm geschreven staat. Tegenwoordig kan je je drukwerk in alle soorten vormen laten “stansen” met een snijvorm die we een “stans-” of “kapvorm” noemen: in de vorm van een hartje, een zeshoek, een kerstbal, een olifant - bijna alles is mogelijk. Inspiratie nodig voor een originele vorm voor jouw ontwerp? Hieronder vind je een aantal mooie voorbeelden.
Meer lezen

Gepost op di, 02/09/2014 - 13:35 in category Blog
Wie dagelijks te maken krijgt met een stapel papierwerk, weet dat een stempel een zeer handig maatje is. Je kan er makkelijk en snel een datum of je bedrijfsgegevens mee markeren, wat je heel wat tijd bespaart. Maar tegenwoordig worden stempels steeds vaker als decoratie of als grappige toets gebruikt. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van creatieve, originele stempels.
Meer lezen

Gepost op wo, 27/08/2014 - 11:25 in category Blog
Het is vast een droom voor vele ontwerpers: een affiche mogen ontwerpen voor een bekende film. Helaas is slechts weinigen deze eer toebedeeld. Misschien is dat de reden waarom er duizenden “remakes” van filmposters gemaakt worden? Onderstaande voorbeelden tonen aan dat verschillende interpretaties tot prachtige resultaten kunnen leiden.
Meer lezen

Gepost op di, 26/08/2014 - 16:14 in category Alle technische info
Vraag het aan een grafisch ontwerper: wat is één van de belangrijkste factoren in je design? Het merendeel zal waarschijnlijk “wit” antwoorden. Kleuren hebben niet alleen een invloed op de diepte en de klemtoon van je ontwerp, ze bepalen ook voor een groot stuk de stemming die overgedragen wordt. We geven je een korte uitleg over kleurenpsychologie.
Meer lezen

Gepost op wo, 20/08/2014 - 17:15 in category Blog
Een creatieve, originele beursstand bepaalt al voor de helft het succes van je deelname aan een beurs. Je wil natuurlijk opvallen tussen alle andere standen, zodat je zo veel mogelijk bezoekers aantrekt! Onderstaande bedrijven springen zeker in het oog met hun stand: misschien zit er wel een opstelling tussen die perfect bij jouw bedrijf past?
Meer lezen

Gepost op ma, 18/08/2014 - 15:14 in category Blog
Affiches en flyers om je boodschap over te brengen zijn altijd een goed idee. Maar wat als je op zoek bent naar iets wat echt in het geheugen blijft plakken? Een slim geplaatste vloersticker kan een echte eye-catcher zijn: deze voorbeelden zijn daar ongetwijfeld het bewijs van.
Meer lezen

Gepost op wo, 13/08/2014 - 10:28 in category Blog
Voor een bedrijf is een goede huisstijl een absolute noodzaak. Het is een visuele vertaling van de waarden waar jouw bedrijf voor staat. Een aantrekkelijke én herkenbare stijl: daar ben je dus naar op zoek. Nood aan inspiratie? Deze bedrijven doen het je voor.
Meer lezen

Gepost op ma, 11/08/2014 - 13:45 in category Alle technische info
Affiches en flyers druk je gewoonlijk op papier van 135 g/m². Naamkaartjes vragen om een ander papiergewicht: daar kies je best voor 400 g/m². Maar wat betekent die ‘g/m²’ nu precies? Hoe wordt dit gewicht berekend en wat kies je best voor welke type drukwerk? We leggen het allemaal haarfijn voor je uit.
Meer lezen

Gepost op wo, 06/08/2014 - 13:41 in category Blog
Wat gebruiken de meest succesvolle merken om in het geheugen van hun doelgroep te blijven plakken? Een herkenbaar beeld. Als je dan weet dat de video “Schattige panda’s spelen op de glijbaan” maar liefst 7.079.384 keer bekeken werd op YouTube, is een dier als mascotte nemen misschien geen slechte marketingzet. We gingen op zoek naar de merken die veel succes oogsten met een dier als boegbeeld.
Meer lezen

Gepost op do, 31/07/2014 - 10:57 in category Blog
Versgemaaid gras. Warme appeltaart in de oven. Zonnecrème op een warme zomerdag. Deze geuren roepen vast een waaier van emoties bij je op. Geur: het is een erg sterk medium dat meer en meer gebruikt wordt in de reclamewereld. Ben je benieuwd hoe een bepaalde geur ook aan drukwerk kan toegevoegd worden? Lees dan zeker verder.
Meer lezen

Gepost op wo, 30/07/2014 - 12:40 in category Blog
Misdrukken, het gebeurt wel eens. Van een ondenkbare dt-fout tot een datum die toch niet juist blijkt te zijn. Toch zijn misdrukken niet altijd papierverspilling: soms zijn ze zelfs enorm waardevol! Hieronder vind je voorbeelden van misdrukken die voor een veel hogere prijs dan het ‘correcte’ origineel verkocht worden.
Meer lezen

Gepost op do, 24/07/2014 - 13:17 in category Blog
Sommige evenementen zijn zo beroemd dat duizenden mensen ter wereld de affiche herkennen. Maar weet je ook wie de ontwerpers achter deze affiches zijn? We gingen voor jullie op zoek naar de designer achter het beeld van 5 wereldberoemde festival- en evenementaffiches.
Meer lezen

Gepost op di, 22/07/2014 - 14:47 in category Blog
Als iemand vraagt wat er nu “typisch Belgisch” is, kunnen de meeste mensen meteen een aantal zaken opnoemen. Chocolade! Bier! Frietjes! Daar mag België inderdaad trots op zijn. Maar er zijn nog zoveel andere dingen die hun oorsprong in ons eigen land vonden… Onderstaande lijst zal je vast verrassen!
Meer lezen

Gepost op vr, 11/07/2014 - 15:42 in category Blog
Om je ontwerp te laten renderen, hoef je je niet te beperken tot het aanspreken van de massamarkt. Illustrator en juweelontwerpster Kate Rowlands legt uit hoe je de geschikte nichemarkt voor jouw designs kan vinden.
Meer lezen

Gepost op vr, 11/07/2014 - 15:21 in category Blog
Bericht aan alle toekomstige ouders of ouders die een tweede, derde, tiende kindje verwachten: PrintConcept.be staat voor je klaar. We weten dat je een mooi, origineel én kwalitatief geboortekaartje wil om je dochter of zoon te verwelkomen. We zorgen ervoor dat je kaartje zo snel mogelijk geleverd wordt én perfect afgewerkt is. En als je nog inspiratie zoekt voor het ontwerp… Daar dient dit artikel voor!
Meer lezen

Gepost op ma, 07/07/2014 - 13:28 in category Blog
Er komt tegenwoordig zoveel reclame op ons af, dat maar weinig echt onze aandacht trekt. Maar sommige bedrijven slagen erin om van een advertentie een pareltje te maken! Ze werken met een pakkend beeld, dat je ook nog eens doet nadenken. Onderstaande foto’s zijn daar het perfecte voorbeeld van…
Meer lezen

Gepost op ma, 07/07/2014 - 10:53 in category Blog

Vertrek je binnenkort op vakantie? Dan heb je zonder twijfel al gedacht aan een 'out of office' boodschap. Uiteraard moet daarin vermeld zijn hoe lang je met verlof bent en wie de zender kan contacteren in geval van dringende zaken. Maar zo'n e-mail hoeft niet per se saai en ongeïnspireerd te zijn! Er is eigenlijk maar één algemene regel: hou het luchtig, maar beleefd. We geven je hieronder 10 originele voorbeelden van 'out of office' mails die de ontvanger zeker zal onthouden.
Meer lezen

Gepost op do, 26/06/2014 - 15:37 in category Alle technische info

De Gulden Snede: het lijkt een mysterieus begrip dat enkel gebruikt wordt door wiskundeprofessoren.
Maar zo hoeft het niet te zijn: ook in jouw ontwerp kan het principe van de Gulden Snede toegepast worden om een meer harmonieuze, evenwichtige samenstelling te creëren. In dit artikel leggen we je uit wat de Gulden Snede nu precies inhoudt en hoe je het principe meester wordt.
Meer lezen

Gepost op vr, 20/06/2014 - 17:03 in category Blog
€1250, waaraan zou jij dat besteden? Een grote reis? Een designfiets? De nieuwste iPhone voor jou en je partner?
Of wat dacht je van 1 enkel naamkaartje?
Meer lezen

Gepost op vr, 20/06/2014 - 15:44 in category Blog

Een evenement zonder bezoekers kán gewoon geen succes zijn... In dit artikel geven we je enkele praktische tips die je kan gebruiken om potentiële bezoekers te bereiken.

Alvorens je start


Alvorens je van start gaat met het voeren van promotie, moet je doelgroep voor 100% gekend zijn. Probeer minstens een antwoord te geven op de volgende vragen:
  • Wat is de gemiddelde leeftijd?
  • Waar wonen ze?
Meer lezen

Gepost op do, 12/06/2014 - 13:26 in category Blog

Barbecuetje gepland? Dan moet je nog snel naar de winkel om allerlei benodigdheden te kopen...
Of je haalt gewoon de barbecuebijbel in huis. Een zeer bijzonder drukwerk!
Meer lezen

Gepost op do, 12/06/2014 - 11:17 in category Blog

Je hebt maar één kans om een goeie eerste indruk te maken. Wie écht succesvol is, weet dat een uniek, opvallend naamkaartje van het grootste belang is. En zelfs de grootste persoonlijkheden hebben er eentje nodig... Wij geven je hier alvast 25 fantastische voorbeelden mee.
Meer lezen

Gepost op wo, 11/06/2014 - 16:48 in category Blog

Niets ergers dan een saaie huwelijksuitnodiging... De mooiste dag van je leven verdient een unieke, creatieve invitatie! Hieronder vind je een aantal prachtige voorbeelden, die je verbeelding ongetwijfeld aan het werk zullen zetten.
Meer lezen

Gepost op do, 24/04/2014 - 16:58 in category Nieuws
Een laagje emotie over je drukwerk leggen: het kán met 3D spotlak. PrintConcept.be biedt als eerste in de Benelux online 3D spotlak op drukwerk aan. Deze revolutionaire techniek maakt het mogelijk om reliëfstructuren te creëren en zo het luxueuze karakter van een product voelbaar te maken op papier.
Meer lezen

Gepost op vr, 24/01/2014 - 15:39 in category Blog
Heb je een expositie of een beurs in het vooruitzicht of zou je graag eens deelnemen aan een beurs? Als je zoiets plant, heb je een goed plan van aanpak nodig. Anders verspil je je investering of, erger nog, maak je een belabberde indruk op potentiële klanten.
Meer lezen

Gepost op wo, 09/10/2013 - 14:26 in category Alle technische info

Een tekst kiezen op je kerstkaartje is niet voor iedereen even gemakkelijk, daarom stelden we een lijst op van verschillende mogelijkheden.

Meer lezen

Gepost op do, 21/03/2013 - 16:18 in category Blog

Zelf communiekaartjes maken

Zelf je uitnodigingen voor het communiefeestje van je kind maken? Het is niet moeilijk, leuk om te versturen en helemaal niet duur. In dit artikel vatten we enkele belangrijke eigenschappen van communiekaartjes samen en geven we je tips over hoe je tot het beste resultaat komt.

Meer lezen

Gepost op do, 21/03/2013 - 15:22 in category Blog

Teksten voor communiekaartjes

In dit artikel geven we je enkele voorbeelden van teksten voor de uitnodiging van je communiekaarten. We hebben een onderscheid gemaakt tussen de standaard uitnodigingen en de christelijke teksten. Heel vaak worden ze beiden gebruikt op de uitnodiging. Eenmaal je een leuke tekst gekozen hebt, raden we je aan om dit artikel over communiekaartjes zelf maken ook te lezen. Niets is leuker dan een unieke en persoonlijke uitnodiging die je zelf gemaakt hebt.

Meer lezen

Gepost op di, 26/02/2013 - 16:01 in category Nieuws
De klant de beste drukwerkervaring geven, daar werkt PrintConcept.be elke dag aan! Vanaf nu gaat je bestelling die ingegeven wordt op vrijdag voor 10h00 de dag zelf al in productie. Hierdoor kunnen we de levertijd van deze bestelling met 1 dag verminderen wat soms erg belangrijk kan zijn voor jou, de klant. Bestellingen die dus vrijdag voor 10h00 worden gemaakt worden de dinsdag daarop geleverd.
Meer lezen

Gepost op vr, 18/01/2013 - 13:16 in category Blog

Dankzij briefpapier straal je professionaliteit en vertrouwen bij je klanten. Daarbij zorgt briefpapier ook voor ondersteuning bij de creatie van je merk, je brand.

Meer lezen

Gepost op vr, 09/11/2012 - 14:33 in category Alle technische info
Heb je er al aan gedacht om je klanten en contacten een kerstkaart te sturen? Het is het zeker en vast een goed idee! Een kerstkaartje geeft aan dat je de tijd en moeite hebt genomen om persoonlijk aan hen te denken, een waardevol signaal in deze tijd waar communicatie vooral electronisch verloopt.
Meer lezen

Gepost op wo, 04/04/2012 - 13:50 in category Nieuws

Om je een nog betere service te verlenen werkt PrintConcept.be vanaf nu samen met Bpost voor het afhalen en leveren van je drukwerk!

Meer lezen

Gepost op ma, 28/11/2011 - 16:21 in category Alle technische info
Stap 1: Kies je product Ga naar de productpagina van het product dat je graag mét lay-out wil bestellen. Kies je kerstkaarten, dan kom je op onderstaande pagina terecht.
Meer lezen

Gepost op ma, 07/11/2011 - 14:37 in category Nieuws
Voor een selectie van onze producten hebben we enkele basis lay-outs ontworpen. Deze staan helemaal gratis en gebruiksklaar ter jouw beschikking. Wil je graag een persoonlijke touch toevoegen - zoals een logo, tekst, foto's of andere afbeeldingen, bedrijfsgegevens, ... ? Dat kan allemaal!
Meer lezen

Gepost op do, 22/09/2011 - 13:05 in category Alle technische info
Blinddruk en kappen zijn leuke extraatjes voor drukwerk bij speciale gelegenheden. Het geeft je drukwerk een unieke uitstraling en het voelt leuk aan. Het verschil tussen blinddruk en kappen? Leer het hier!
Meer lezen

Gepost op di, 13/09/2011 - 15:31 in category Nieuws
Als je vaak met drukwerk bezig bent, ben je ongetwijfeld reeds vertrouwd met de begrippen afloop, bleed, snijranden, ... Hoe meer je weet, hoe beter je resultaat. Lees er hier meer over.
Meer lezen

Gepost op vr, 26/08/2011 - 11:02 in category Blog
Van je campagne een succes maken? Dat doe je met de affiches van PrintConcept.be!
Meer lezen

Gepost op vr, 19/08/2011 - 11:38 in category Blog

Je hebt al verschillende lettertypes geprobeerd op je flyer. Je zoekt al uren naar de goede afbeelding voor je affiche. Het wil maar niet lukken met het nieuwe logo voor je naamkaartjes. Herken je deze situatie en weet je dat een wandelingetje niet altijd werkt? Duik dan snel in onze inspiratiebank!

Meer lezen

Gepost op wo, 03/08/2011 - 10:59 in category Vacatures

Als online marketeer ben jij verantwoordelijk voor alles wat met de vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van onze websites te maken heeft.

Meer lezen

Gepost op do, 28/07/2011 - 11:02 in category Blog
Drukwerk wordt vaak opgemaakt in Indesign. Iets klein en eerder eenvoudig zoals een drukklaar naamkaartje kan je evengoed in Photoshop opmaken. In deze tutorial leer je hoe je je naamkaartje drukklaar maakt met de juiste snijtekens en afloop.
Meer lezen

Gepost op di, 26/07/2011 - 10:17 in category Alle technische info
Hoe plaats je een bestelling? Het is heel eenvoudig en wijst zichzelf uit. Toch nemen we je graag even op sleeptouw, zo vergeet je zeker niets.
Meer lezen

Gepost op di, 12/07/2011 - 13:01 in category Blog
Drukwerk bestellen met je eigen foto's? In deze Photoshop tutorials halen we een aantal basisprincipes van onder het stof. Zo kan jij zelf je foto's bewerken en drukklaar maken. Bestel smetteloos drukwerk met foto's die je zelf bewerkt hebt dankzij deze tutorials!
Meer lezen

Gepost op do, 07/07/2011 - 14:46 in category Blog
Hoe haal je meer rendement uit dezelfde investering? Vind een antwoord op onderstaande vragen en laat je flyers harder voor je werken!
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 15:08 in category Alle technische info
PrintConcept.be snijdt je drukwerk met de modernste, computergestuurde machines. Toch zijn kleine afwijkingen onvermijdelijk. Zorg je bij je bestanden voor een correcte ‘afloop’? Dan kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 14:57 in category Alle technische info
Mooi drukwerk? Daar is een resolutie van 300 dpi voor nodig. Digitale beelden hebben vaak niet een voldoende hoge resolutie. Maar geen nood. Want daar kun jij snel verandering in brengen.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 14:38 in category Alle technische info
Je computerscherm toont je ontwerp in RGB-kleurenmodus (Red-Green-Blue). Maar wordt het offset of digitaal gedrukt bij PrintConcept.be? Dan doen we dat in CMYK (Cyaan-Magenta-Yellow-Keycolor).
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 14:19 in category Blog
Zit je even zonder inspiratie maar je zou wel graag snel een leuk icoon vinden? Hier vind je zeker iets naar jouw smaak!Is dit niet helemaal je ding? Laat je dan in ieder geval inspireren door deze iconen. Ze zijn gratis en staan ter jouw beschikking.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 14:16 in category Alle technische info
De meeste opmaakprogramma’s hebben hun eigen bestandsformaat. Het is afgestemd op de functies en mogelijkheden van het programma. Maar let op: niet elk formaat is geschikt voor je drukwerk. Bekijk snel waarmee je rekening moet houden.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 14:00 in category Alle technische info
Jezelf of je vrienden verwennen met een prachtig fotocanvas? Plaats dan snel je bestelling. Maar voor je je bestand aanlevert, moet je het drukklaar maken. Opgelet: voor de opmaak van je fotocanvas, en ander groot formaat drukwerk, moet je met andere dingen rekening houden dan bij standaarddrukwerk. Lees snel hoe je een tópcanvas krijgt!
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 13:48 in category Alle technische info
Bepaalde elementen van je ontwerp in de kijker zetten? Dat kan – met uv-spotlak. De glanzende vernislaag doet je tekst of afbeelding schitteren als nooit tevoren.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 13:46 in category Blog
Ben jij ook een 3D kunstenaar? Laat je inspireren door deze 3D pareltjes.Typografie is een heel aparte kunstvorm die velen onder ons interesseert. Het creëren van typografische kunstwerken in 3D is niet eenvoudig. What's your style? Ontdek het hier!
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 13:44 in category Blog
Heb je al eens overwogen om gebruik te maken van online communities om jezelf te promoten? Pas deze tips toe en leer uit de vragen van anderen!
 
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 13:42 in category Alle technische info
Er kunnen wel eens verrassingen opduiken tijdens het drukproces. Oude tekst – die de vormgever achter een nieuw beeld verstopte – verschijnt tóch op het drukwerk. Of een witte tekst – die wel op het ontwerp moet – is niet zichtbaar. De oorzaak? Een foute overdrukinstelling in het oorspronkelijke document. Lees snel hoe je dat vermijdt!
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 13:18 in category Alle technische info
Soms valt het voor dat je je drukwerk vuil en met vegen toegestuurd krijgt. Vaak heeft dat te maken met de hoeveelheid inkt die gebruikt werd om je drukwerk te drukken. Ontdek hier de tips om dat probleem te voorkomen.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 13:09 in category Alle technische info
PMS (Pantone Matching System)is een universeel en gestandaardiseerd systeem om kleuren te benoemen. Het grootste verschil met CMYK-kleuren? Pantone-kleuren worden vóóraf gemengd uit acht basiskleuren.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 12:32 in category Alle technische info
Vertrouw je je drukwerk toe aan PrintConcept.be? Goede keuze! Het enige wat je moet doen, is ons je drukklare bestand aanleveren. En dat is heel eenvoudig. Download snel de joboptions van PrintConcept.be. Daarmee exporteer je je drukklare bestanden in een handomdraai.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 11:49 in category Alle technische info
Het ene zwart is het andere niet. Wil je het perfecte zwart voor je drukwerk? Lees hier hoe je dat verkrijgt!
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 11:35 in category Alle technische info
Een goede opmaak? Die kan niet zonder krachtige typografie. Misschien vond je leuke lettertypes (fonts) op internet. Let dan op. Want ze zijn niet altijd geschikt voor druk. Maar geen nood! Want met een paar eenvoudige aanpassingen worden ze dat wél!
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 10:29 in category Blog
Illustratie is je ding? Ontdek snel deze talenten en sprokkel ideetjes!
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 10:21 in category Blog
Iedereen gebruikt blocnotes! Om uit te delen, in een gift bag te steken, om te sponsoren, ... Geef je klanten een blocnote cadeau, ze zullen dagelijks aan jouw onderneming denken. Laat je creativiteit de vrije loop.
Meer lezen

Gepost op di, 28/06/2011 - 09:54 in category Blog
Naamkaartjes zijn meer dan het uithangbord van je onderneming. 10 tips voor een perfecte eerste indruk dankzij je naamkaartjes!
Meer lezen

Gepost op ma, 27/06/2011 - 16:43 in category Blog
Je hebt ervaring met webdesign en je bent klaar om printdesigns te maken? Dit artikel is voor een nieuwe generatie ontwerpers die de sprong in de andere richting willen wagen. Wij vereenvoudigen de overstap met enkele poepsimpele en praktische tips. 
Meer lezen

Gepost op vr, 24/06/2011 - 16:32 in category Blog
Infographics zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Als je eens om je heen kijkt, sta je versteld van de hoeveelheid datavisualisatie, bewegwijzering en uitleganimaties, die onderdeel zijn van ons dagelijks leven. In dit tijdperk van information overload bieden infographics uitkomst. Infographics kunnen voor structuur en duidelijkheid zorgen. Door complexe data te visualiseren worden ze begrijpelijker.
Meer lezen

Gepost op vr, 24/06/2011 - 16:27 in category Blog
Typografie is niet alleen een zeer belangrijk aspect van het ontwerp, het is ook een kunstvorm op zich. Laat je verrassen door de krachtige tools die Adobe Illustrator biedt voor het werken met typografie.
Meer lezen

Gepost op vr, 24/06/2011 - 16:24 in category Blog
Het  juiste papier kiezen voor je drukwerk kan lastig zijn. Papier vertelt over de functie van het product, het gaat over gevoel en kwaliteit. Daarom is het een cruciaal onderdeel van de algehele ervaring van je eindproduct.
Meer lezen

Gepost op vr, 24/06/2011 - 16:04 in category Blog
Geef je affiche net dat ietsje meer en zorg ervoor dat niemand je affiches ongezien voorbijloopt! 3D is de nieuwste rage (zie: bijna elke film die naar buiten is gekomen in de afgelopen twee jaar), maar onze interesse gaat uit naar 3-dimensionale letters die meer old school, subtiel en eenvoudig zijn. Ontdek alles over 3D in je drukwerk!
Meer lezen

Gepost op vr, 24/06/2011 - 16:00 in category Blog
QR codes (Quick Response codes) zijn tweedimensionale barcodes die je met je mobiele telefoon kunt scannen. De code kan met een simpel stukje software eenvoudig omgezet worden in tekst of een domeinnaam. QR codes maken de cross-over van print naar mobiel internet eenvoudig en zijn voor zowel de adverteerder als de eindgebruiker interessant.
Meer lezen

Gepost op vr, 24/06/2011 - 15:57 in category Blog
Op zoek naar inspiratie voor je logo? Surf zeker eens langs deze sites boordevol unieke logo's. Ben je op zoek naar een strak designer logo, een logo dat nostalgie uitstraalt of toch meer een speels logo? Laat deze sites de inspiratiebron zijn voor jouw logo, laat je meevoeren en get inspired!
Meer lezen

Gepost op vr, 24/06/2011 - 15:47 in category Blog
Gebruik je sociale media om je merk of bedrijf te promoten? De grootste impact bereik je door je eigen profiel te ontwerpen dat duidelijk los staat van alle andere profielen. Ontdek hier hoe eenvoudig het is.
Meer lezen

Gepost op vr, 24/06/2011 - 15:31 in category Blog
Ben jij ook grafisch designer en wil je jezelf verbeteren? Deze infographic biedt een antwoord op vragen die ook jou bezighouden en helpt je zo je designskills naar de volgende level te tillen.
Meer lezen

Gepost op vr, 24/06/2011 - 15:20 in category Blog
Een naamkaartje is een onmisbaar instrument voor elke ontwerper of ondernemer in het algemeen.  Het weerspiegelt  het imago van je bedrijf en, belangrijker, het vertegenwoordigt jou als creatief professional.
Meer lezen

Gepost op vr, 24/06/2011 - 13:04 in category Blog
Je huisstijl bepaalt hoe (potentiële) klanten je zien en hoe je scoort in vergelijking met je concurrenten.
Meer lezen

Gepost op di, 21/06/2011 - 15:23 in category Nieuws
Bij PrintConcept.be is je drukwerk razendsnel klaar!
Meer lezen

Even geduld aub, de pagina is aan het laden.